25/3/23

Comunicat de l'Associació de veïns i veïnes de Montilivi

Ahir, divendres 24 de març al vespre, es va celebrar una reunió al local de l'Associació entre representants municipals, el Sr. Eduard Berloso, regidor del barri de Montilivi, i la Sra. Ma. Àngels Planas, regidora i sots-presidenta de la Diputació de Girona, i els veïns i veïnes afectats. A la reunió, els veïns i veïnes van posar de manifest els efectes col·laterals de la permuta de finques entre l'Ajuntament i la Diputació, la qual cosa suposa carregar el barri amb un equipament per a usos administratius de la Diputació amb un centenar d'empleats. 

Aquest equipament s'ha previst construir en un termini inicial de 5 anys en una parcel·la del sector residencial del barri de Montilivi, entre els carrers Josep Maria Corredor i Pomés, Puigsacalm i Maria Aurèlia Capmany. Aquesta parcel·la està envoltada de cases, carrers estrets d'un sol sentit i amb poca capacitat d'assimilació de trànsit. 

Els veïns i veïnes van expressar als responsables municipals la seva preocupació per l'impacte i l'estrès que hauran de suportar. En els darrers 30 anys, el barri de Montilivi ha allotjat equipaments tan importants com el Centre d'assistència Primària, el campus de Montilivi amb la construcció d'equipaments i facultats, l'ampliació de l’estadi del Girona F.C. per la primera divisió i la construcció de més d'un centenar de pisos en solars que ocupaven habitatges unifamiliars i, en conseqüència, més persones residents i més vehicles, l’itinerari del bus urbà per carrers secundaris, la construcció de carrils bici en carrers principals que conviden els conductors a evitar-los anant per vies secundàries. Tots aquests elements estressen de forma extraordinària el barri on, a més a més, durant la setmana laboral, un recent estudi de mobilitat constata que el 69% dels vehicles que hi estacionen són de fora. 

Si bé el pla general urbanístic de principis dels anys 90 va reservar aquesta parcel·la per a equipaments, després d'aquests 30 anys, els veïns i veïnes de Montilivi defensen la necessitat de requalificar la parcel·la d'equipament en zona verda i revertir l'operació, buscant alternatives per a l'equipament de la Diputació en altres indrets de la ciutat que no estressin encara més el sector. 

Els responsables municipals van comunicar que la petició de reconsiderar la permuta s'havia de traslladar a l'alcaldessa i el president de la Diputació. En la reunió per part dels polítics presents es va quedar es van comprometre a concretar una visita amb l’alcaldessa en els propers dies a Montilivi per estudiar la situació de primera mà.

Sardanes i Castanyada de Fires 25-10-2008

Sardana GENT DE MONTILIVI 1ªPART. La segona la teniu en YouTube