27/6/10
ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL
El president, el Sr. Ternero, desprès de saludar els veïns presents i a la regidora Sra. Freixenet, demana l’adreça electrònica dels socis que desitgin rebre informació per aquest mitjà, recorda la nostra adreça electrònica i informa que els socis poden consultar les activitats de l’Associació a través del web, Youtube, Blog i Facebook. A partir d’aquest moment dóna per constituïda l’Assemblea en segona convocatòria, a les 19 h.
Ordre del dia:
1.Temes d’interès general del barri
El president fa una lectura dels temes següents:
1.1. Seguretat:
El guàrdia de barri atén els veïns cada dilluns de cada setmana de 17h. a 18h. al local social.
L’Associació contactarà amb els Mossos per demanar-los alguna xerrada informativa de prevenció i seguretat.
1.2. Urbanisme
Aprofitant l’ocasió de la futura la connexió dels carrers Dr. Bolós i Serres i l’arranjament de la seva zona verda, es torna a recordar a la Sra. Freixenet el suport de l’Ajuntament en el soterrament la línea de mitja tensió -antic Jardí d’Infància- i treure el transformador que hi ha al carrer Ullastret.
1.2. Mobilitat
El president planteja problemes d’accés, sobretot de gent gran, al sector de Girona per Girona i Punta del Pi i demana que s’estudiï la possibilitat, què en hores concretes, la línea 11 tingui una parada al c. Ullastret.
El Sr. Ternero felicita a la regidora per la bona acollida que ha tingut el nou servei de Girocleta i demana que es contempli la possibilitat que aquest servei arribi al barri de Montilivi.
També planteja que cada vegada resulta més difícil trobar aparcament al barri i proposa optimitzar solars per crear aparcaments ja que l’ampliació de la universitat ha fet que s’agreugi aquest problema, sobretot al sector de Mas Biel.
1.3. Neteja
Una queixa recurrent és la neteja, ja que molts solars estan descuidats, amb molta brossa; i a la tardor s’agreuja el problema als carrers amb la caiguda de la fulla dels arbres.
1.4. Grup de desintoxicació del tabac
L’Associació col•labora amb el CAP cedint-li el local per el Grup de Desintoxicació del Tabac. També estem en contacte amb l’ambulatori per qualsevol campanya que considerin adient com, per exemple, vacunació, etc.
1.5. Relació amb diferents entitats
La nostra associació té un especial interès en mantenir una estreta relació amb les diferents institucions del barri com, per exemple, el convent de les Carmelites i el Col•legi del Pla.
1.6. Escola Bressol.
El president demana a la Sra. Freixenet poder fer una visita quant s’inauguri la nova Escola Bressol “L’Olivera”.
A continuació, el president dóna la paraula a la regidora del barri, la Sra. M. Àngels Freixenet.
2. Intervenció de la Sra. M. Àngels Freixenet
Policia de barri. Destaca la feina que porta a terme el Sr. Muñoz, policia de barri, que amb la seva tasca aconsegueix minimitzar conflictes que han sorgit amb alguns joves de la zona.
Informa que s’han fet diferents xerrades informatives per part de la Policia i del Mossos destinades a comerciats, gent gran, etc. sobre temes de prevenció i seguretat.
La regidora ofereix la possibilitat de fer alguna reunió Policia, Mossos i Associació per planificar alguns temes que puguin interessar als veïns. Existeix un servei de mediació, que és la Policia Comunitària. La seva sotsinspectora, l’Irene Alcaide, organitza activitats de proximitat amb els veïns.
La Sra. Freixenet anuncia que el 30 de gener es celebra San Sebastià, patró de la policia, i que es concediran guardons a policies i a entitats que han destacat per la seva feina social. Aquest any s’ha reconegut la tasca portada a terme per les diferents associacions, i es lliurarà un dels guardons a la Federació de les Associacions de Veïns de Girona.
Amb el Plan Zapatero, l’any passat l’Ajuntament de Girona va rebre 16 milions d’euros i, per aquest any, se li han concedit 10 milions d’euros. Part d’aquesta dotació es va invertir en construir l’Escola Bressol, Informa que és l’única escola bressol dotada amb aula especial per nadons amb dificultats, i calefacció geotèrmica.
Aquesta escola s’havia d’acabar a l’any 2009, però per problemes tècnics s’ha hagut de prorrogat el termini i es preveu que les obres s’acabin el 31 de març d’enguany. Durant els propers mesos es posaran els equipaments necessaris perquè pugui entrar en funcionament el proper curs.
La regidora ofereix la possibilitat d’organitzar una visita a aquesta escola quan estigui a punt d’obrir-se.
Carrer de les Serres/Punta del Pi. Zona amb mal girbada i difícil solució. El projecte global no està definit i s’està treballant per fer una actuació provisional durant el 2010 per solucionar part del problemes. En una primera fase es posarà la barana a la mà esquerra de la pujada i, en la segona fase s’enderrocarà el petit local de la petanca, el mur de la pujada i es farà una zona per vianants per salvar el desnivell, unes escales, i millorarien les dues zones d’aparcament del sector del CAP. L’Ajuntament està demanant pressupostos per traslladar la línea d’electricitat, però no es trauran els pals que hi ha al mig de la pujada perquè serviran de separació entre la zona de cotxes i la de vianants.
Esquerdes del nostre local i armariet a la petanca. Està previst que les esquerdes s’arreglaran durant aquest any dins dels fons del Plan Zapatero. S’han destinat 240.000 € per a reparacions a locals socials i centres cívics de l’Ajuntament.
Aquest projecte, que està en fase de redacció, s’ha d’entrar abans del 4 de febrer i, normalment el Ministeri triga un mes en donar la conformitat.
Autobús línea 11. S’intentarà que la línea 11, fora d’hores punta i a diferents moments, faci un recorregut que passi pel carrer Ullastret i vagi al CAP.
Panell informatiu i marquesina. Està previst instal•lar cartelleres digitalitzades en alguna parada d’algunes línees de autobusos. Aquests panells informaran a l’usuari sobre temps d’espera i activitats de la ciutat. La regidora informa que es posarà una marquesina a la parada del carrer Joaquim Ruyra, davant de la fleca Bellsola. També comunica que s’instal•larà alguna cartellera informativa per aquest barri.
Girocleta. El desenvolupament del projecte Girocleta, que compta amb 160 bicicletes i 20.150 socis, és molt per manteniment, assegurança, etc. S’està estudiant ampliar aquest servei per propers anys a la zona del Trueta, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i, lamentablement, no es possible atendre totes les demandes. S’ha desestimat la zona de Montjuic i la zona universitària per diferents motius.
Semàfor i vorera. Es col•locarà un semàfor al carrer Pericot, a la alçada del SOC i s’acabarà la vorera del carrer Palau i Quer.
Neteja. L’Ajuntament té una despesa de més de 12 milions d’euros per neteja i recollida d’escombraries. S’ha primat l’implantació de la recollida selectiva, sistema que encara no funciona a tots els barris. Actualment Musersa, empresa privada i de l’Ajuntament, té la concessió d’aquest servei. Cada concessió es fa per deu o dotze anys i ara els tècnics estan preparant un plec per una nova licitació per intentar solucionar tots el problemes detectats. La regidora comenta que moltes vegades resulta difícil aconseguir que els propietaris facin la neteja dels seus solars.
Aparcament. Amb el departament de Sanitat de la Generalitat i l’Ajuntament s’ha de parlar sobre el projecte de l‘ampliació del CAP i reorganitzar la zona. Una de les idees és fer un aparcament soterrani i que l’actual aparcament del CAP sigui una plaça cívica.
Nous projectes. La Generalitat ha alentit la construcció d’algunes escoles com són les obres del col•legi Pericot. Ha quedat aturat el projecte de construir la nova escola de primària, la nova escola d’adults, el centre de recursos i un pavelló d’us del col•legi i del barri.
3. Memòria d’activitats
El president, el Sr Ternero, informa que l’Associació desenvolupa tres tipus d’activitats socials:
a) Festes de carrer. Carnaval, Barri, Havaneres, Sardanes... Festes obertes, amb molta participació ciutadana i que tenen un cost elevat.
b) Activitats d’ocupació del temps lliure i d’oci, que donen un servei al ciutadà. Uns tres-cents usuaris se’n beneficien de classes de ioga, pilates, guitarra, cant coral, taller de veu, balls de saló, sevillanes, teatre i curs d’art floral nadalenc... Moltes d’aquestes activitats es porten a terme al Casal de Gent Gran. També col•laborem amb la Petanca i amb el Club d’Escacs Gerunda.
c) Activitats per dides especials com ara l’any Amades, la decoració d’un pati del Museu d’Història per Temps de Flors, la Mostra de Teatre Amateur dels Barris de Girona...
4. Pressupost per a 2010 i balanç econòmic de 2009
El pressupost per desenvolupar totes les despeses de funcionament i activitats puja a 22.250,00 euros.
Les fonts de finançament són la col•laboració dels comerciants del barri a la revista anual de l’associació, las quotes dels socis (1.455,00 euros) i les subvencions que rebem de l’Ajuntament de Girona (3.620,00 euros) i de Caixa Girona (400,00 euros) i el romanent d’algunes barraques de Fires de Girona. Llegit el pressupost s’aprova per unanimitat.
5. Final de mandat i renovació de càrrecs: altes i baixes
Actualment la junta de l’Associació està cessada des del 19 de Setembre passat. El president informa que porta vint anys en aquest càrrec i invita els socis a presentar-se per ocupar la presidència. Informa que els estatuts estableixen quatre càrrecs obligatoris: president, vicepresident, secretari i tresorer, i vocals fins arribar a un mínim de deu persones. Actualment hi ha cinc vocals; per tant es necessita un vocal. El Sr. Ternero invita als presents a formar part de la junta. Com en aquest moment no s’ofereix ningú, insta que si ha algú interessat es posi en contacte amb el president...
Els presents aproven que continuï la junta actual, junta que queda constituïda per:
President: Ramon Ternero Laborda
Vicepresidenta: Dolors Estañol Pibenat
Secretària: Conxita Pérez Alonso
Tresorera: Anna Mir Roma
Vocals: Robert Hernández Martínez
Juan López Cuenca
Blas Rubio Seco
Aurèlia Sánchez Ros
Carme Subirana Pla
Francesc Gil Ruiz
6. Precs i preguntes
Alguns veïns intervenen per fer patent que els residents d’aquest barri tenen moltes vegades problemes per poder aparcar; apunten com a solució habilitar alguns solars que estan desaprofitats.
La Cristina Santocildes demana un aparcament per minusvàlids al carrer J. M. Corredor, 15 perquè el seu home té una disminució del 75 %, i moltes vegades té problemes per poder aparcar.
Planteja que hi ha molts veïns que aparquen sobre les voreres i és impossible caminar, anar amb cadira de rodes o amb un cotxet i apel•la al sentit cívic per solucionar aquest acte insolidari. La regidora pren nota i comenta que la única forma d’eliminar el problema és denunciar el fet. La regidora informa que es posen multes i diu que ho passarà al policia del barri.
L’Anna Mir planteja la possibilitat de posar més zona de aparcament a l’avinguda Pericot. També demana que estudiïn la possibilitat de posar més plataformes a las parades de la línea 11, ja que la gent gran o amb problemes de mobilitat tenen moltes dificultats per baixar del autobús.
Un altre problema a solucionar és que les arrels del arbre que hi ha a J. M. Corredor Pomés cantonada al passatge M. A. Capmany està aixecant i trencant rajoles de la vorera.
En Manel informa que la zona al voltant del carrer Montori està abandonada i reclama que es faci alguna millora, per exemple, canviant les faroles. S’ha avisat a l’Ajuntament perquè netegi els quatre arbres de la plaça del cantó, però no han tingut cap resposta; per tant són els veïns els que s’encarreguen de tenir-la neta.
Al carrer Montori es van construir unes cases tocant a la zona del bosc fa uns dos o tres anys, els camions de la constructora han destrossat el carrer i aquest encara està igual.
Aquest veí informa que a la alçada del número 29 del carrer Turó Rodó és una zona molt humida a l’hivern i resulta un pas perillós. Demana que es canviï el pòrtland que hi ha actualment i s’asfalti el carrer. Això mateix succeeix al carrer que baixa fins al carrer Ullastret que va a parar a les antigues Escoles Pericot.
En Rafael informa que fa uns dos anys es va demanar a l’Ajuntament que posés una rampa per la part de darrera de la zona de Girona per Girona, ja que resulta difícil pujar el carro de la compra o un cotxet entre les escales 6 i 7.
Juan Ciudad informa que s’està desarrelant el pi de la Punta del Pi.
El Sr. Artacho pregunta si es pot fer una rampa a Punta del Pi. Consulta a la regidora si es possible posar més contenidors selectius. La regidora respon que aquesta demanda no és pot portar a terme perquè el camió selectiu és especial i no pot pujar per aquella zona.
El Sr. Castaño informa que representants de l’Ajuntament varen anar al carrer Ullastret, però encara no s’ha fet res en aquest carrer.
En Manel comunica que la gent se salta els dos stops que hi ha al transformador de Punta del Pi / Ullastret. Aquest dos stops no estan ben senyalitzats i resulten perillosos. Demana que s’estudiï alguna mesura per eliminar aquest problema.
En Diego planteja quina és la interpretació sobre què s’ha de fer quant el semàfor està intermitent. Es crea un petit debat.
El Sr. Ternero informa que desprès de l’assemblea extraordinària hi haurà un pica-pica per celebrar la renovació de la Junta Directiva per a un període de quatre anys més, cosa que, assegura la continuïtat de les activitats de l’Associació de Veïns de Montilivi.
I sense res més a tractar, s’aixeca la sessió a les 20:45h.
Vist- i - plau. El president.
Andreu Otero i Triola (Director dels Serveis Territorials d’Educació)
“L’Associació de Veïns fa anys que demana els usos del solar que deixarà l’antic col•legi Pericot, després del seu enderroc. Si bé l’Ajuntament ens ha anat informant de les actuacions, en aquesta ocasió, és el Director dels Serveis Territorials d’Educació, qui aborda aquest tema que tant interessa al nostre barri i, de retruc, en la ciutat de Girona. Aquesta ha estat la seva aportació en forma d’escrit que reproduïm tot seguit””
L’Escola Pericot
Des dels Serveis Territorials d’Educació de Girona tenim el goig de comunicar a tot el veïnat que s’ha iniciat el procés per poder disposar d’una escola nova que substitueixi a la que actualment tenim fora del barri però que continuem denominant Escola Pericot.
La resolució d’aquesta qüestió ha estat complexa, ha estat necessari un intercanvi de parcel•les amb l’Ajuntament ja que l’antiga Escola Pericot, que actualment ocupen els Serveis Educatius del Gironès, més l’edifici de set plantes buit, junt amb el seu solar, era propietat del Departament d’Educació i ha estat necessari fer un intercanvi de parcel•la amb una del mateix sector que era de l’Ajuntament i que era limítrofe amb el carrer d’Emili Grahit. Un cop fet això, que era necessari perquè la nova Escola fora propietat de l’Ajuntament, com ho son totes les escoles de la Ciutat, quedava un escull que era l’existència de l’edifici vell.
En un començament es preveia primer construir un nou edifici per als Serveis Educatius a la parcel•la citada limítrofe amb el carrer d’Emili Grahit, traspassar-hi tots els serveis educatius per poder enderrocar l’edifici existent. Tot seguit s’hauria de construir l’Escola. La crisi econòmica va fer que el Departament d’Educació no volgués construir edificis que no fossin escoles, per tant, deixava en suspens la construcció dels Serveis Educatius del Gironès i com a conseqüència no es podia procedir a l’enderroc de l’edifici antic actual.
Davant d’aquesta situació els Serveis Territorials vàrem demanar poder tirar endavant l’Escola en el mateix emplaçament que ja s’havia decidit però evidentment sense l’enderroc de l’edifici vell. Era una operació no massa estètica però sí possibilista, donades les circumstàncies, per poder tenir l’Escola.
Fa escassament dos mesos que ha sorgit la possibilitat de poder reubicar els Serveis Educatius i, per tant, poder procedir al seu enderroc. Això es durà a terme durant el tercer trimestre d’aquest any i, per tant, l’Escola, un cop construïda, es podrà visualitzar perfectament.
Actualment s’ha licitat l’Escola amb la modalitat de projecte i obra conjuntament (10/febrer/2010). De les propostes de projectes presentats se’n seleccionarà una i se’n farà l’adjudicació a finals de maig. La previsió és que pels voltants de l’octubre estigui redactat el projecte i després de dos o tres mesos de supervisió es pugui començar l’obra.
Pensem que és una bona notícia per al barri. Un nou equipament escolar és una bona aposta per al futur i pensant, també, que algunes de les seves dependències podran ser utilitzades pels propis veïns.
Des d’aquests Serveis Territorials us desitgem una bona i divertida festa major!
Andreu Otero i Triola
Director dels Serveis Territorials d’Educació
21/1/10
ASSEMBLEA GENERALEXTRAORDINA`RIA
Benvolgut/da soci/a,
El motiu d'aquesta carta és per a convocar-te, a l'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE MONTILIVI que tindrà lloc dilluns 25 de gener a les 18,30 hores en primera convocatòria o les 19 en segona convocatòria, al nou local social que es troba a
1.- Salutació.
2.-Temes d’interès general del barri: Intervenció de la regidora del barri senyora M. Àngels Freixenet.
3.- Memòria d’activitats.
4.- Pressupost per a 2010 i balanç econòmic de 2009.
5.- Final de mandat de la Junta i renovació de càrrecs: Altes i baixes.
6.- Precs i preguntes.
Aprofito aquesta convocatòria per demanar-te expressament que facis tot el possible perquè podem comptar amb la teva assistència. L’Assemblea General ha revalidat durant cinc mandats de quatre anys, vint anys seguits, la confiança en la meva persona i és per aquesta raó que, cas de no presentar-se altre candidat a la Presidència, honestament, només acceptaré una nova renovació amb un ampli suport de l’Assemblea.
En la confiança que podrem comptar amb la teva participació en l’Assemblea General rep la nostra més cordial salutació.
Girona, 15 de gener de 2010